Делегати и гости на IX-ия конгрес на КНСБ имаха възможност да получат информация и професионално обслужване от експертите на ПОК „Доверие“

ПОК "Доверие" участва със специализиран щанд на IX-ия конгрес на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), който се проведе на 10-11 май 2022 г., в „Интер експо център“ – София.

 

На щанда, който беше изцяло технически оборудван, делегатите и гостите на конгреса, можеха да се запознаят с продуктите на Компанията и да получат отговори на интересуващи ги въпроси, свързани с допълнителното пенсионно осигуряване. Десетки от тях се възползваха и от възможността да направят и справка за състоянието на своята индивидуална партида, да изчислят прогнозните размери на своите пенсионни плащания и др.

 

Минути преди началото на конгреса, Пламен Димитров, президент на КНСБ, посети щанда и изрази задоволството си от това, че двете институции продължават да са заедно вече 28 години.

 

Както обикновено, конгресът на най-големия представител на работещите в страната – КНСБ, привлече вниманието на политици, синдикалисти и общественици. Сред гостите му бяха Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите - Шарън Бъроу, председателят на народното събрание Никола Минчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите на труда и социалната политика, на образованието и науката, на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройство и други членове на правителството, представители на парламентарно представените партии; народни представители от всички парламентарни групи, представители на работодателски организации, синдикати и др.

 

„Нужен е национален план за справедлив зелен и дигитален преход, в който да бъдат комбинирани всички политики и стратегии в околната среда, индустрията, транспорта, селското стопанство – сектори, които ще изпитват много по-силни проблеми, ако не се управляват хоризонтално“, подчерта Пламен Димитров в своето слово. Настоящият президент на КНСБ, получи доверието на своите колеги и беше преизбран за нов 5-годишен мандат.

 

КНСБ е един от основателите на ПОК „Доверие“ през 1994 г. Конфедерацията и няколко синдикални федерации, продължават да имат миноритарен дял в капитала на Компанията. През дълги периоди от своето съвместно съществуване, двете институции са отстоявали заедно правата на осигурените лица, необходимостта от развитието на допълнителното пенсионно осигуряване на капиталов принцип в страната и приемането на по-добро законодателство за осъществяването на дейността.