ПОК "Доверие" и Коника Минолта България представиха съвместен проект за електронно трудово досие

ПОК „Доверие“ и Коника Минолта България представиха съвместен проект за електронно трудово досие, по време на конференцията „HR DAYS 2024 - The Questions of Tomorrow and the Answers of Today”, организирана от  Българска асоциация за управление на хора. 

 

„Електронното трудово досие е решение от край до край – от генериране на документ по шаблон, през съгласуване и одобрение до електронното подписване, чрез телефон. Потребителите на системата се възползват както от предлаганите мощни инструменти, така и от допълнителните предимства, които изкуственият интелект може да предложи, по отношение автоматизирането на ключови бизнес процеси“, заяви Димитър Сотиров, ръководител на консултантския отдел „ИТ решения“ в Коника Минолта България.

 

Никола Алексиев, НR директор в ПОК „Доверие“, разказа как е започнала дигиталната трансформация на Компанията, през далечната 2015 г. Първите стъпки са внедряването на клиентски услуги, а през 2020 г. навлиза процесът по дигитализация на вътрешната среда.

 

„Към момента, електронното трудово досие обслужва всички служители на Компанията. С два клика може да се изпрати допълнително споразумение до целия персонал и да получим обратно всеки подписан екземпляр в рамките на минути. Значителни предимства са и лесното добавяне на нови документи в досието, предоставяне на контролиран достъп до информация и др. Тази прозрачност е важна, както за работодателя, така и за служителите. Имаме идеи за допълването му с нови процеси и дейности, което ще улесни и прецизира работата ни“, добави Алексиев.