ПОК „Доверие“ подкрепи 31-то издание на „Банка на годината“

ПОК „Доверие“ подкрепи 31-то издание на церемонията по връчването на приза „Банка на годината“, организирано от Асоциация „Банка на годината“. Събитието, което събра финансовия елит на България, се проведе на 6 юли (сряда) в Гранд хотел Милениум София.

  

ПОК „Доверие“ е традиционен партньор на събитието, на което за втора година организаторите присъдиха наградата за успешна дигитална трансформация и най-добър действащ дигитален проект. Тазгодишните носители на призовете са Пощенска банка и УниКредит Булбанк.

 

В категорията Динамика на развитие бе отличена УниКредит Булбанк, като наградата връчи г-жа Даниела Петкова, председател на УС на ПОК „Доверие“. Г-жа Петкова приветства българските банки за техните финансови успехи и резултати, като изрази задоволство от стратегическото партньорство между финансовите институции и пенсионноосигурителните дружества.

 

Носители в категориите Пазарен дял и Ефективност станаха Банка ДСК и ОББ.

 

Наградата за Чуждестранен банков клон бе връчена на Citibank Europe, клон България.

 

През 2023 г. беше възобновено присъждането на наградата Банка на тайния клиент. Носител стана Първа инвестиционна банка.

 

Голямата награда Банка на годината получи Банка ДСК. Призът беше връчен от Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация Банка на годината – организатор на събитието вече четвърто десетилетие.

 

Наградите „Банка на годината“ са учредени и връчени за първи път през 1992 г. Главната идея на тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.

 

В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е използван опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от БНБ, както и одитираните отчети на финансовите институции.