ПОК "Доверие" през 2023 г. - кратка ретроспекция

През 2023 г. ПОК „Доверие“ заслужи за 12 пореден път отличието за пенсионно осигурително дружество на годината в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“, които се връчват ежегодно от Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО).  

 

ПОК „Доверие” увеличи всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания, като, за периода от 1-ви април 2022 г. до 31-ви март 2023 г., увеличението на пожизнените пенсии беше с 14.26% на годишна база, а на разсрочените плащания беше с 8.5% на годишна база. 

 

За поредна година, ПОК "Доверие" бе партньор на социалния проект на Дарик радио - „40 до 40“, който има за цел да открие, насърчи и даде публичност на млади и успешни българи и техните постижения. Компанията подкрепя каузата за шеста поредна година. 

 

Компанията беше партньор на 18-ата Световна среща на българските медии под надслов „Медии и свобода“, която по традиция организира Българската телеграфна агенция (БТА). Във форума се включиха журналисти от 33 държави, сред които представители на 40 български медии от 16 страни. 

 

В рамките на ежегодната си инициатива „Социално активен ден“, екипът на ПОК „Доверие“ почисти и облагороди района около рибарника край Панчаревското езеро, както и част от алеята между ВЕЦ „Кокаляне“ и язовирната стена. Инициативата, която премина под надслова: „Добротата е единствената инвестиция, която никога не се проваля“, е част от политиката за корпоративно социална отговорност на Компанията и се проведе с подкрепата на местната администрация на Район Панчарево.

Благодарение на съвместните усилия на над 250 служители на Компанията и техни близки от цялата страна, беше почистена поляната, позната като плаж „Пишмана“ и боядисани бетонните прегради около нея, както и парапетите на моста към главната алея. 

 

Дружеството подкрепи 31-то издание на церемонията по връчването на приза  „Банка на годината“, организирано от Асоциация „Банка на годината“. 

 

ПОК „Доверие“ участва и в международна конференция, организирана от Европейската конфедерация PensionsEurope (CEЕC Forum) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО).  

 

За пореден път, служителите на ПОК „Доверие“ предадоха няколко десетки килограма пластмасови капачки, в 10-ата кампания на "Капачки за бъдеще", която се проведе този месец, в редица български градове.  

 

ПОК „Доверие“ се включи и в XXI-то издание на образователната програма „Небанковия финансов сектор в България“, посрещайки в своята Централа 12 ученици от гимназии с профилирано обучение по икономика и финанси от различни градове на страната. Събитието бе организирано от Комисията за финансов надзор, Министерството на образованието и науката и Фондация "Атанас Буров". 

 

Компанията се включи и в авторитетния INVESTOR FINANCE FORUM.  „България е топ дестинация за start-up проекти. Може да се каже, че сме една от белите лястовици в Европа по този показател“, заяви Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“. По думите му, нашата държава, макар и малка по размери, може да се превърне в инкубатор за интересни начинания, като пример за това е изключително успешното развитие в миналото на интернет мрежата в страната. 

 

Представители на ПОК „Доверие“ взеха участие в Кръгла маса, на тема „Финансово-счетоводна отчетност с общо предназначение на пенсионните фондове от втори и трети стълб на пенсионната система в България. Проект за национален счетоводен стандарт“, организирана от Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО). 

 

В края на 2023 г. Компанията стана партньор на Асоциацията за инсулт и афазия, като подкрепи Националната кампания „Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта“. Инициативата включва разпространение, на територията на страната, на безплатни информационни материали за рисковите фактори и симптомите на инсулта, и правилното поведение при тяхното установяване, както и на кратък клип със симптомите на заболяването.