ПОК „Доверие“ ще се включи в седмото издание на инициативата „Ден без асансьори“

За седма поредна година, ПОК „Доверие" ще участва в европейския „Ден без асансьори" (No Elevators Day), който ще се състои на 28 април (сряда). Основната цел на тази инициатива е да фокусира общественото внимание върху важността на физическата активност и да демонстрира колко лесно постижима е тя.

Участието е доброволно, като достъпът до асансьорите в Бизнес-център „Доверие", на 28-и април, за всеки, който желае, ще бъде осигурен.

 

На този ден, в различни сгради, в цяла Европа, включително в България, ще бъдат затворени част от асансьорите и ескалаторите и/или хората ще бъдат призовани да не ги ползват. Организатори са Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българският й партньор - BG „Бъди активен".

  

Доказано е, че изкачването на стълби изгаря два пъти повече калории от ходенето. Изкачването на един етаж всеки ден води до загубата на до 2.7 кг. за година, а само 20 минути физическа активност на ден:

·         увеличава шансовете за по-дълъг живот;

·         намалява риска от рак на гърдата с около 50%;

·         намалява риска от развиването на болестта на Алцхаймер;

·         води до по-добра учебна подготовка сред деца и възрастни;

·         влияе положително върху самочувствието;

·         намалява шансовете за изпадане в депресия;

·         осигурява добър сън през цялата нощ;

·         помага за по-лесното придвижване;

·         укрепва костите и мускулите;

·         помага за поддържането или достигането на здравословно тегло.

  

През 2020 г., събитието се проведе виртуално, като беше подкрепено от всички служители във фирмите в Бизнес-център „Доверие“.

 

Тази инициатива, за която можете да разберете повече на https://www.bgbeactive.org/den-bez-asansiori/ и http://no-elevators-day.nowwemove.com/noelevatorsday/000_34 , e част от кампанията „NowWeMOVE", промотираща физическата активност.