Служителите от Бизнес център „Доверие“ се включиха в европейския „Ден без асансьори“, подкрепен от ПОК „Доверие“

Четвъртото издание на европейския „Ден без асансьори“ бе приветствано с желание и активно участие на служителите от Бизнес център „Доверие“. В инициативата, която тази година се проведе на 25.04.2018 г., се включиха 73 на сто от работещите в сградата.

Информационни стикери призоваваха всички да ползват стълбите. Идеята на европейския „Ден без асансьори“ и участието на ПОК „Доверие“ в него е да се покаже, че възможностите да бъдем активни и да водим здравословен начин на живот са пред нас и често не изискват особени средства и време, за да ги използваме.

Участието в кампанията бе доброволно, като всеки, който не желаеше или нямаше възможност да се включи в инициативата, можеше да ползва асансьорите.

Европейският „Ден без асансьори“, се организира от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българският й партньор – BG „Бъди активен“. Основната й цел е да фокусира вниманието върху важността на физическата активност и да покаже как, с малко усилия, всеки човек може да подобри качеството си на живот, тонуса на организма и превенцията срещу редица заболявания.