Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, с признание за цялостен принос в развитието на осигуряването в България

Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, е тазгодишният носител на специалната награда „За цялостен принос в развитието на осигуряването в България“, която се присъжда от фондация „Проф. Велеслав Гаврийски“. Той е десетият носител на отличието, което Фондацията връчва на заслужили и утвърдени специалисти и мениджъри в българското застраховане и осигуряване. „Това са лица, които, в хода на годините, със своите професионални, иновативни и лидерски качества... са допринесли изключително много за европейската промяна и развитието на модерното предприемачество…“, се казва в писмото на проф. Нено Павлов, председател на Управителния съвет на Фондацията.

 

Мирослав Маринов е посветил над 20 години от живота си на работата в ПОК „Доверие“ и на развитието на допълнителното пенсионно осигуряване в страната. Основната му сфера на дейност е свързана с финансовото управление и инвестициите. Започва работа като финансов аналитик в дирекция "Финанси и счетоводство", през 1999 г. В началото на 2000 г., е назначен за Вътрешен одитор, а от април 2001 г. - за директор на дирекция "Финанси, счетоводство и инвестиции". През 2008 г. вече е Заместник-главен изпълнителен директор и Главен финансов директор. Четири години по-късно, през 2012 г., е избран за Член на УС, а впоследствие и за Изпълнителен директор. Има магистърска степен по „Корпоративни финанси“ от УНСС.

 

Мирослав Маринов е третият представител на ПОК „Доверие“, носител на престижното отличие. През 2013 г., Даниела Петкова, председател на Управителнния съвет на Компанията, става първият действащ мениджър на пенсионноосигурително дружество, който вдига в ръцете си статуетката на богинята на победата „Нике“. През 2016 г., наградата е връчена и на Ангелина Петрова, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“.

 

В сферата на застраховането, високото отличие получиха Петър Аврамов - зам.- председател на Съвета на Директорите на ЗД ”Евроинс” и председател на надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД, както и проф. д-р. Стоян Проданов - изпълнителен директор на  ЗД „Бул Инс” АД и ръководител катедра „Финанси” в Стопанска академия – Свищов.