ПОК „Доверие“ подкрепя шестото издание на инициативата „Ден без асансьори“

Поради ограниченията, свързани с борбата срещу COVID-19, тази година организаторите на събитието, отправят онлайн своето предизвикателство към всички, независимо къде се намират, на 29 април, ако излизат, да ползват стълбите и да се замислят повече за физическата активност.  ПОК „Доверие“ подкрепя инициативата от създаването ѝ преди шест години, солидаризирайки се с посланието за по-активен, здравословен и природосъобразен начин на живот. 

 

През 2019 г. над 90% от работещите в бизнес-център „Доверие“, избраха без колебание да се раздвижат, използвайки стълбите, като нашият призив през тази година е, който реши да се включи в тазгодишното издание на световния „Ден без асансьори“, да спазва всички изисквания и ограничения, наложени от извънредното положение в страната. Инициативата е отворена и който желае да се включи в нея може да сподели своя снимка и/или видео с хаштаг #USEthestairs и #NoElevatorsDay.

 

Събитието се организира от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българския й партньор – BG „Бъди активен“. Основната му цел е да фокусира вниманието върху важността на физическата активност и да покаже как, с малко усилия, всеки човек може да подобри качеството си на живот, тонуса на организма си и по този начин, да се предпази от редица заболявания.