Служителите на ПОК „Доверие“ се включиха в седмото издание на европейската инициатива „Ден без асансьори“

Седмото издание на европейския „Ден без асансьори“, което се проведе на 28 април 2021 г., бе подкрепено от служителите на ПОК „Доверие“ и от работещите в Бизнес-център „Доверие“. Като част от инициативата, хората бяха призовани, в рамките на деня, да използват стълби, вместо асансьори.

 

Над 80% от работещите в офисите в седеметажната сграда на Бизнес-центъра, без колебание, избраха да се включат в начинанието и да се раздвижат. По регламент, достъпът до асансьорите за тези, които, по някаква причина, не могат или не желаят да участват, бе напълно свободен.

 

В условия на пандемия и обществена изолация, изкачването на стълби е най-лесният и достъпен начин за ежедневно движение. Затова и една от целите на „Ден без асансьори“ е да ни покаже, че дори и да прекарваме почти цялото си време у дома или в офиса, можем да намерим начин да бъдем физически активни. 

 

Идеята на  европейския „Ден без асансьори“ е, поне за ден, да се замислим колко е важно да бъдем активни, заради нашите сърца, тела и умове и как благоприятните резултати са от полза за хората от всички възрасти и професии.

Инициативата, която ПОК „Доверие“ подкрепя от създаването ѝ, се организира от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българския й партньор – BG „Бъди активен“.