История
 1. Влезе в сила поредното намалeние на таксите в Универсален и Професионален фонд "Доверие".

  И през тази година клиентите на Компанията имаха възможност да се възползват от преференциални условия по най-търсените продукти и услуги на Societe Generale Експресбанк, в рамките на продължаващата партньорска програма на двете институции.

  Компанията отново подкрепи станалия традиционен благотворителен базар на мартеници, изработени от майки на деца с увреждания, средствата от който се използват за заплащане на рехабилитационни процедури за малките пациенти на медицински център „Деца с проблеми в развитието” в Студентски град, в София.

  През април ПОК "Доверие" се включи и в четвъртото издание на европейския "Ден без асансьори" (No Elevators Day), когато, в различни сгради в цяла Европа, включително в България, бяха затворени част от асансьорите и ескалаторите и хората бяха призовани да не ги ползват.

  Компанията прибави към колекцията си и осми пореден приз за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване" на наградите на Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

  На празника на град Попово, на 10 юни, г-жа Даниела Петкова, Председател на УС на ПОК „Доверие“, получи Почетния знак на Община Попово. Той й бе връчен лично от Кмета на Общината, д-р Людмил Веселинов, като с него се отбелязва дългогодишната съвместна работа и подкрепа, която г-жа Петкова и управляваната от нея Компания, оказват за национално значими събития, организирани от Община Попово.

  Успешно премина и задължителния надзорен одит за съответствие с изискванията на стандарта ISO/IEC 27001:2013, удостоверяващ, че внедрената Система за управление на информационната сигурност (СУСИ) по този стандарт продължава да функционира без забележки.

  За поредна година Българската агенция за кредитен рейтинг потвърди рейтинг А – (перспектива: стабилна) на ПОК „Доверие" АД и управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване.

  На 9 ноември, служители на Компанията засадиха дръвчета и храсти в двора на Дома за деца, лишени от родителски грижи, „Любен Каравелов“, в гр. София. Акцията бе част от кампанията „100 000 e-mail адреса за 1000 нови дръвчета“, инициирана с цел да се намали броят на хартиените извлечения, които всяка година Дружеството изпраща до своите клиенти.

  В края на годината, броят на осигурените във фондовете, управлявани от ПОК „Доверие", лица възлиза на 1 212 795, а активите под управление са 3 378 369 000 лв. (по данни на КФН - http://www.fsc.bg/).

 2. Влязоха в сила нови, по-ниски такси за осигуряване в Универсален и Професионален пенсионен фонд „Доверие“.

  За поредна година продължи партньорската програма на Компанията със Societe Generale Експресбанк. Така клиентите на ПОК „Доверие“ отново имаха възможност да ползват преференциални условия по най-търсените продукти и услуги на Банката, като потребителски и жилищни кредити в лева и евро, кредитни карти и интернет, и SMS банкиране.

  В края на февруари се проведе благотворителен базар на мартеници, изработени от майки на деца с проблеми в развитието.

  На 26 април Компанията, както и останалите фирми в Бизнес център Доверие, традиционно се включиха в третото издание на европейския „Ден без асансьори" (No Elevators Day).

  През май, ПОК „Доверие“ взе седмия си пореден приз за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване" на наградите на Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

  Успешно премина и поредния надзорен одит за съответствие с изискванията на стандарта ISO/IEC 27001:2013. Сертифициращата организация удостовери, че внедрената Система за управление на информационната сигурност (СУСИ), по този стандарт, продължава да функционира, без забележки.

  Текущата оценка на Българската агенция за кредитен рейтинг потвърди рейтинг А – (перспектива: стабилна) на ПОК „Доверие" АД и управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване.

  Компанията завърши годината, подкрепяйки три стойностни проекта – един в сферата на културата и два – в образователния сектор: уникалната изложба „Злато и бронз. Метали, технологии и контакти в Източните Балкани през бронзовата епоха", посветена на металите и ресурсите през бронзовата епоха, в източните части на Балканския полуостров; проекта на JA „Практични финанси“, насочен към разработване на нов образователен курс за учениците от прогимназиалния етап, който да ги запознае със стратегии за управление на парите, да им изясни ролята на заетостта и доходите, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, разумно потребление, управление на риска, инвестиране и др. и Петото издание на конкурса „Любим учител“.

  В края на годината, броят на осигурените във фондовете, управлявани от ПОК „Доверие", лица възлиза на 1 210 101, а активите под управление са 3 227 072 000 лв. (по данни на КФН - http://www.fsc.bg/).

 3. Продължи мащабната партньорска програма, съвместно със Societe Generale Експресбанк. В рамките й Банката предлага на клиентите на ПОК „Доверие“ преференциални условия по най-търсените продукти и услуги, като потребителски и жилищни кредити в лева и евро, кредитни карти и интернет, и SMS банкиране.

  Комисията за финансов надзор одобри промени в Правилниците на управляваните от Компанията фондове, с което поредното намаляване на таксите за клиенти на „Доверие“ стана факт.

  За шеста поредна година, Компанията получи приза за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване" на наградите на Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. На същата церемония, г-жа Ангелина Петрова – Изпълнителен директор и член на УС, бе отличена със специалната награда за цялостен принос в сферата на пенсионното осигуряване в България.

  На 13 май ПОК „Доверие" се включи във второто издание на европейския „Ден без асансьори" (No Elevators Day), когато, в различни сгради в цяла Европа, включително в България, бяха затворени част от асансьорите и ескалаторите и хората бяха призовани да не ги ползват.

  Компанията премина успешно надзорния одит за съответствие с изискванията на стандарта ISO/IEC 27001:2013. Сертифициращата организация удостовери, че внедрената Система за управление на информационната сигурност (СУСИ) по този стандарт продължава да функционира без забележки.

  След поредната текуща оценка, Българската агенция за кредитен рейтинг потвърди рейтинг А – (перспектива: стабилна) на ПОК „Доверие" АД и управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване.

  През годината продължи програмата по разширяване на клоновата мрежа на Компанията. Бяха открити четири нови офиса, три в столицата и един в Бургас, което осигури по-лесен достъп на клиентите и по-добро обслужване. Областен офис София 7, разположен в МОЛ Парадайс, е първият, който е отворен без почивен ден, с удължено работно време - от 10.00 до 21.00 ч.

  В края на годината, броят на осигурените във фондовете, управлявани от ПОК „Доверие", лица възлиза на 1 196 455, а активите под управление са 2 786 256 000 лв. (по данни на КФН - http://www.fsc.bg/).

 4. С оглед на повишения обществен интерес по въпросите, свързани с управлението на средствата на осигурените лица и обезпечаване на още по-голяма прозрачност, през януари, Компанията започна да представя ежемесечно графична информация за структурата на инвестиционните портфейли на управляваните от Компанията Универсален, Професионален и Доброволен фонд „Доверие".

  Стартира партньорска програма, съвместно със Societe Generale Експресбанк. Банката предлага на клиентите на ПОК „Доверие" преференциални условия по най-търсените продукти и услуги, като потребителски и жилищни кредити в лева и евро, кредитни карти и интернет и SMS банкиране.

  За пета поредна година, ПОК „Доверие" бе отличена с приза за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване" на наградите на Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Компанията е неизменен победител и носител на престижното отличие в тази категория от нейното учредяване през 2010 г., досега.

  ПОК „Доверие" се включи в европейския „Ден без асансьори" (No Elevators Day) - нова инициатива, която се състоя за пръв път на 5-ти юни 2015 г. На този ден, в различни сгради в цяла Европа, включително в България, бяха затворени част от асансьорите и ескалаторите и хората бяха призовани да не ги ползват.

  Компанията премина успешно ресертификационната процедура за съответствие с новата версия на стандарта ISO/IEC 27001:2013. Сертифициращата организация удостовери, че внедрената в Система за управление на информационната сигурност (СУСИ) е успешно актуализирана спрямо изискванията на новия ISO/IEC 27001:2013.

  След поредната текуща оценка, Българската агенция за кредитен рейтинг потвърди рейтинг А - (перспектива: стабилна) на ПОК „Доверие" АД и управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване.

  Във връзка с разширяването на своята дейност и създаването на пет нови офиса, на територията на София, Пловдив и Бургас, Компанията обяви конкурс за 30 нови работни места в тях.

  В края на годината броят на осигурените във фондовете, управлявани от ПОК „Доверие", лица възлиза на 1 187 772, а активите под управление са 2 478 550 000 лв. (по данни на КФН - http://www.fsc.bg/).

 5. През 2014 ПОК „Доверие" отбеляза своя 20-годишен юбилей.

  За четвърти пореден път, ПОК „Доверие" спечели наградата за пенсионно осигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване". Компанията е неизменен победител и носител на престижното отличие в тази категория от нейното учредяване през 2010 г., досега.

  След поредната текуща оценка, Българска агенция за кредитен рейтинг (БАКР) потвърди рейтинга А - на ПОК „Доверие" АД и управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване. Перспективите на Универсален, Професионален и Доброволен пенсионен фонд остават „стабилни", а тази на Компанията, която, след като миналата година бе поставена "в развитие", отново е възстановена на "стабилна". ПОК "Доверие" продължи да е единственото дружество в страната, което самостоятелно и без да има такива законови изисквания се поставя на ежегодна процедура по присъждане на кредитен рейтинг.

  В началото на месец юли, ПОК "Доверие" премина успешно първия надзорен одит за съответствие на внедрена Система за управление на информационната сигурност (СУСИ) с изискванията на ISO/IEC 27001:2005.

  Компанията продължи политиката си за повишаване на прозрачността и информираността на клиентите и гражданите за управлението на средствата във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване, като планира да започне да оповестява на сайта си графична информация за обема и структурата по видове активи и емитенти на инвестиционните портфейли на управляваните от Компанията пенсионни фондове всеки месец.

  В края на годината броят на осигурените във фондовете, управлявани от ПОК „Доверие", лица възлиза на 1 190 819, а активите под управление са 2 242 869 000 лв. (по данни на КФН - http://www.fsc.bg/).